menu

Dorn-Breuss therapie

De Dorn- therapie is een ruggenwervel correctietechniek, waarbij wervels op een zachte manier op hun plek kunnen worden geschoven met behulp van pendel bewegingen die de cliënt zelf maakt en een lichte druk van de therapeut tegen de wervel.

In tegenstelling tot “kraken” is de Dornmethode een milde therapie. Met de duimen zet de  Dorn- therapeut op een voorzichtige manier de wervels op hun plekje terug. Tegelijk maakt ze het bindweefsel tussen de wervels los, waardoor de doorbloeding beter wordt. Daardoor voelen mensen zich beter en worden klachten voorkomen en genezen. En na elke behandeling heb je ook nog een fijn en ontspannen gevoel!

Toepasbaar bij:

  • alle rugklachten 
  • schouder-, heup-, bekken- en nek-klachten
  • Spijsverterings- en stress-gerelateerde klachten

Vrijwel iedereen heeft benen van ongelijke lengte. Het lengteverschil kan variëren tot wel 4 centimeter. Daardoor wordt het lichaamsgewicht verplaatst naar het korte been en komt het ruggenmerg kanaal in een andere houding.

Mensen die al heel lang rug- en gewrichtsklachten hebben horen vaak van de dokter: “Er is niets meer aan te doen, het is slijtage en u moet er maar mee leren leven....”

Er is vaak meer aan te doen dan we vaak zijn gaan geloven.

Een levend organisme herstelt zich zo lang het leeft. Al onze organen, botten, weefsels, gewrichten, alle cellen bevinden zich in een voortdurend proces van afbraak en vernieuwing. Daardoor zijn wij tot op hoge leeftijd nog in staat ons aan nieuwe situaties en belastingen aan te passen.

De Dorn- methode is een zachte wervel en gewricht behandeling. Ze kan gebruikt worden bij ziektes, die direct of indirect samenhangen met de wervelkolom. De Dorn- methode is vrij van ongewenste bijwerkingen, ongevaarlijk maar zeer werkzaam. 

BEKKENSCHEEFSTAND

De basis van de Dorn- methode is altijd de correctie van het beenlengte verschil.

Bijna iedereen heeft een beenlengte verschil. Bij uitzondering is het beenlengte verschil het gevolg van een operatie of geboorteproblemen. De benen zijn de steunpilaren van ons bekken. Als deze pilaren ongelijk lang zijn, staat ook het bekken scheef: bekken scheefstand!!

Dit veelvoorkomende probleem moet verholpen worden, omdat het anders voor veel problemen gaat zorgen. Het leidt vaak tot heiligbeen verschuivingen, [daarop staat de wervelkolom] en veel chronische problemen: scoliose, lage rugklachten, heupklachten, kniepijn, voetproblemen, verzakkingen, darm- en blaasproblemen en nekklachten.

De behandeling is ook heel goed voor zenuwen en organen.

Meestal krijg je dan te horen: je been is te kort, doe maar een verhoging onder je schoen. Echter dit stabiliseert de bekken scheefstand, die later tot enorme heup en lage rugklachten kan leiden. Het lange been moet korter gemaakt worden. Door de Dorn- methode kan iedereen zijn benen op gelijke lengte houden.

Na de Dorn behandeling moet de patiënt 2 á 3 dagen inspanningen vermijden. Er kan wat spierpijn optreden op plaatsen waar de wervels gecorrigeerd zijn. Dat betekent dat de nieuwe positie gestabiliseerd wordt. Veel water en thee drinken helpt hierbij om het ontgiften te bevorderen (opgehoopte giften in de weefsels komen nu los). Het mooie van de Dorn- methode is dat het zo eenvoudig, begrijpelijk en doeltreffend is. Geen wonderkuur, maar gewoon met gezond verstand het totale botten- en bewegingsapparaat te lijf!

De tussenwervel schijf is het kraakbeen tussen de wervels dat ervoor zorgt dat de zenuwen beschermd worden en de wervels elkaar niet raken. Rudolf Breuss ontwikkelde de tussenwervel schijf-massage en stelde vast dat deze zich heel goed laat combineren met de Dorn- therapie. De Breuss- massage is een fijngevoelige, energetisch handmatige rugmassage, die psychische energetische en lichamelijke blokkades kan oplossen. Je kunt er veel tussenwervelkolom problemen, zoals ischias en hernia ongevaarlijk en succesvol mee behandelen.

De zachte Breuss- massage van de wervelkolom gaat er van uit dat er geen versleten tussenwervel schijven bestaan, omdat alle cellen ook op hoge leeftijd steeds weer vernieuwd worden. Er bestaan wel gedegenereerde tussenwervel schijven, maar die kunnen gestimuleerd worden, zodat ze weer verbeteren, regenereren.

Bij osteoporose of pijn moet de massage heel voorzichtig gedaan worden, de massage mag niet pijnlijk zijn.

Bij hevige wervelkolom problemen, enorme pijn of zeer verkrampte spieren is de Breuss- massage een ideale voorbereiding op de Dorn- therapie.

De Breuss- massage kan ook na de Dorn- behandeling gegeven worden om de wervelkolom nog meer te strekken. De Breuss- massage kan je zo vaak je wilt herhalen.

De Breuss- massage is een rugmassage die strekking brengt in de wervelkolom en een ontspannende werking heeft op omringende oppervlakkige en dieper gelegen spieren. Daarnaast werkt de Breuss- massage vaak veel dieper door en kan het daardoor effect hebben op organen die verbonden zijn met de ruggenwervel via vliezen en zenuwbanen.

De Breuss- massage is een totaal pijnloze massage met verrassende resultaten, die o.a. toegepast kan worden bij ischias, spit en hernia.

Mensen voelen zich vaak zeer opgeruimd na een Dorn- en Breuss- behandeling.

Kom, en ervaar het zelf!

CONTACT
Heb je vragen over deze behandeling? Bel 06-48667994 of stuur ons een mail.
AFSPRAAK
Boek zelf online je afspraak.

Verder lezen

Messenger logo
Chat